Victoria E-Bike 2014 10.7 45Km Bosch Motor Quartzgrey mat

Victoria-E-Bike-10.7-45-Km-2014De Victoria e-Spezial 45 km/h 2014 is uitgerust met een Bosch Performance motor die sinds 2014 op de markt is gekomen. Het nieuwe aandrijfsystemen Performance valt op door een strak design en is vooral geschikt voor de sportieve e-bikers tot 45 km/h. Er zijn in 2014 drie verschillende Bosch motoren op de markt namelijk de Classic+ (het oude 2013 model), de Active (voor de recreatieve fietser tot 25 km/h) en de Performance motor (voor de sportieve ebiker tot 45 km/h). Zoals gezegd is deze fiets uitgerust met de Performance motor.

Bosch e-bike Performance 2014

De Bosch e-bike Performance motor levert een constante kracht zowel bij de Cruise variant (25 km/h) als de Speed variant (45 km/h). De nieuwe Performance lijn heeft een strak, zwart design is geschikt voor de sportieve e-biker zoals bijv. e-bike mountainbikes. De motor van de Performance Line biedt een volledig nieuw rijgevoel voor iedereen die houdt van snelheid en power. De nieuwe Performance Line is ontworpen voor sportief en krachtig fietsen, zowel op steile als vlakke terreinen. In de Performance Line kan gekozen worden tussen de 25 km/u versie (Cruise) en de snelle variant Speed (45 km/u). Ook hierbij de keuze uit Powerpack 300 of Powerpack 400. De Performance Motor is uiterst geschikt voor gebruik op asfaltwegen, maar ook veldwegen, passen, bospaden en natuurlijk ruiger terrein.

Kleiner kettingblad

Deit nieuwe Bosch e-bike motoren voor 2014 werken op basis van het drie sensoren concept. Wat houdt dit in? Het betekent dat de trapondersteuning 1.000 keer per seconde drie facetten meet namelijk kracht, snelheid en de versnelling en deze vervolgens perfect op elkaar afstemt. Als e-biker voel je dit aan de soepele, harmonische trapondersteuning. Verder hebben de nieuwe Classic+ als de Active en Performance motor een kleiner kettingblad (namelijk 16 tot 20 tanden ipv 36 tot 46 tanden). Dit verbetert de kettinggeleiding en dempt de schokken op een hobbelig terrein. Het systeem weegt minder dan 4 kilo.

Ongelooflijk stille Bosch Motor

De nieuwe Bosch motor is ongelooflijk stil. De Performance Lijn geeft ruim voldoende ondersteuning voor alle omstandigheden zowel op rustige als op uitdagende tochten. Het Display is gemakkelijk te bedienen en afneembaar (handig tegen diefstal). De Performance fiets heeft een excellente aandrijving en dankzij het nieuwe concept kan deze altijd in juiste toerental draaien. Het systeem is duidelijk herkenbaar aan de zwarte kleur.

Deze fiets is o.a. te koop bij Bemibikes.nl in Purmerend.

Technische gegevens:

• Vermogen : 250 watt cruise 25 km/u en 350 watt voor speed 45km/u
• Ondersteuningsniveau % : Eco 50 , Tour 120 , Sport 190 , Turbo 275
• Max koppel : Performance motor Eco 40nm , Tour 50nm , Sport 55nm , Turbo 60nm
• Startrijgedrag : Voor performance motor sportief
• Max ondersteunings snelheid : Performance cruise 25km/u , Performance speed 45km/u
• Schakelherkenning : Op alle modellen , uitgezonderd fietsen met naafversnelling
• Gewicht : Minder dan 4 kg • Bosch batterijen 2014

Actieradius Performance motor met 400W batterij (totale km ondersteuning):

• Eco : max 160 Tour: max 90 Sport: max 70km Turbo: max 65

Ideale omstandigheden:

• Egaal terrein, ca 15 km/u gemiddelde snelheid, geen tegenwind, ca buitentemperatuur van 20°, hoogwaardige afwerking van fiets, ideale bandendruk, ervaren e-bike rijder (schakelt juist), berijder weegt minder dan 70 kg

Even iets over het Victoria E-Bike 2014 10.7 45Km Bosch Systeem

Er zijn verschillende aandrijvingtechnieken. Er zijn elektrische fietsen met de motor in het voor- of achterwiel of -zoals bij De Bosch Systemen- met de aandrijving direct op de trapas. De verschillende systemen hebben voor- en nadelen. We zetten deze op een rij. De motor in het voorwiel heeft als voordeel dat deze ook achteraf gemonteerd kan worden en standaard fietscomponenten zijn mogelijk. Er kleven ook nadelen aan dit systeem; de voorwielmotor trekt de fiets vooruit. Dat beïnvloedt het stuurgedrag en geeft wat nerveuze rijeigenschappen. Oppassen bij een glad wegdek is geboden.

Veel elektrische fietsen worden uitgerust met de motor in het achterwiel. Het is beperkt mogelijk om een motor achteraf te monteren in het achterwiel. Echter zijn standaard versnellingsystemen niet of zeer beperkt te monteren. Na reparatie van een lekke band van het achterwiel is bij meerdere merken een computerprogramma noodzakelijk om de mate van ondersteuning goed af te stellen. Voor beide systemen geldt dat het uitnemen van een voor- respectievelijk achterwiel een bewerkelijke handeling is. Ook is relatief lange bekabeling van voor naar achter de fiets en vice versa noodzakelijk. Wanneer de accu ook nog op of onder de achterdrager is bevestigd is het zwaartepunt van de fiets geheel aan de achterzijde. En dat beïnvloedt het stuurgedrag.

Bij alle elektrische fietsen met het Bosch systeem is de aandrijving op de trapas. Een dergelijk systeem is niet achteraf te monteren en de framekosten zijn wat hoger omdat deze speciaal gebouwd moeten worden. De motor en de accu van de met Bosch uitgeruste elektrische fietsen zijn dicht bij de trapas gemonteerd. De ondersteuning wordt afgegeven op de trapas. De kracht van de berijder en de motor komen tegelijkertijd op deze trapas en dat geeft een heel natuurlijke ondersteuning.

Er zijn geen lange kabels of stekkers noodzakelijk en de kans op storing is daardoor nihil . Bovendien geeft de plaatsing van de motor en de accu een laag zwaartepunt in het midden van de fiets. De fiets is daardoor zeer stabiel en heeft bijzonder prettige rijeigenschappen.

Als beste getest

Logisch dat in diverse e-bike testen de met Bosch uitgeruste systemen als beste naar voren komen De winnaar van de Elektrische fiets van het jaar 2012 en 2013 verkiezing in zowel Nederland als Duitsland is immers uitgerust met het Bosch systeem.

Victoria 45 Km E-bike met Bosch motor 2014. 
Combinatie met de sterke crank Bosch Motor rijden met een totaal van 4 niveaus in ondersteuning kunt u optimaal zuinig en licht Tot 145 Km ondersteuning gaan rijden.

Accu 8 Ah 36 Volt Ook tegen meerprijs leverbaar met een 11 Ah 300 Wh batterij
36 volt 350 watt Bosch elektromotor.
Batterij opladen  binnen 2-3 uur bij volledig ontladen batterij.
LCD afneembare Bosch display met computer funktie’s. Alles wat je weten moet is in een oogopslag duidelijk: hoe hard fiets ik, hoever heb ik gefietst en hoever kan ik nog met deze batterij

Leverbaar in de kleur Shiny chrome. -
10 versnellingen Shimano Deore XT- verstelbare voorvering- verende zadelpen-gel zadel-zijstandaard-Led verlichting-antilek banden-Axa slot en Magura MT 4 remsysteem

Specificaties Victoria e-Spezial 45 Km Elektrische fiets met Bosch Midden motor 2014

Frame Alu 6061
Voorvork RST “Pulse” Remote
LockOut
Crankstel MIRANDA “Alfa”
Bracketset BOSCH
Kleuren quarzgrey matt
Gewicht 23,0 kg
Cockpit
Stuur JD “MTB401A” Riser
Stuurpen KALLOY verstellbar
“AS-829″
Handvatten ERGON “GP3 SD”
Zadel SELLE ROYAL “Ariel
SR5058″
Zadelpen CONTEC “SP-612″
Remmen
Remmen MAGURA “MT4″
Remhendel MAGURA “MT4″
Wielen
Voorwielnaaf SHIMANO “HB-M756″
6-Bolt Disc
Achterwielnaaf SHIMANO “FH-M756″
6-Bolt Disc
Velgen MACH1 “SDL-Light” Disc
Spaken Niro
Banden CONTI “Contact 2″
37-622 faltbar
Versnelling
Versnelling 10
Versteller SHIMANO “SLX SL-M670″
Cassette SHIMANO “HG62″ 10-fach
Ketting SHIMANO “HG75″
Verlichting
Dynamo ohne
Koplamp B&M “Lumotec IQ Cyo R”
Achterlicht B&M “Toplight Flat”
Extra´s
Spatbord Kunststoff
Bagagedrager Alu 3-Bein
Kettingkast HORN “Catena E-B”
Standaard ATRAN
Pedalen WELLGO “LU-M149″
Framehoogte 50 – 55 en 60 Cm

 

 

 

Comments are closed.